Fișe de Lucru – Încercuiește Litera S

0,00 $

PLEASE NOTE THAT THIS IS A DIGITAL DOWNLOAD, NO PRINTED MATERIALS ARE INCLUDED!
WHAT WILL YOU RECEIVE
*1 PDF file (3 pages) You may NOT modify or edit in any way.

Fișe de lucru – Recunoașterea literei (sunetului) S

Găsește și încercuiește toate literele “S” din fiecare cuvânt.
Dacă găsești mai multe litere “S” în același cuvânt, încercuiește-le pe toate.

Sunetul “S” este un sunet sibilant, produs prin apropierea limbii de alveolele superioare (partea frontală a cerului gurii) și prin trecerea aerului într-un flux continuu peste marginea dinților. Este un sunet comun și esențial în limbajul vorbit, deoarece apare în multe cuvinte și are rolul de a distinge semnificația acestora.

Pentru copiii care au dificultăți în producerea corectă a sunetului “S”, recunoașterea și corectarea acestuia pot fi esențiale pentru dezvoltarea limbajului și comunicării adecvate.

Articularea corectă a sunetului “S”: Recunoașterea și înțelegerea modului corect de a articula sunetul “S” ajută copiii să își dezvolte abilitățile de pronunție și să își ajusteze poziția limbii și a buzelor pentru a produce sunetul corect.

Înțelegerea contrastelor fonetice: Sunetul “S” poate fi diferențiat de alte sunete sibilante precum “Ș” sau “Z”. Capacitatea de a recunoaște și de a distinge aceste diferențe fonetice este importantă pentru o comunicare clară și pentru învățarea corectă a limbii.

Sunetul “S” apare în multe cuvinte cheie în limbajul vorbit. Prin recunoașterea corectă a sunetului “S”, copiii își pot extinde vocabularul și își pot îmbunătăți înțelegerea limbajului în general.

Sunetul “S” este un sunet fluid și se regăsește în multe silabe și cuvinte într-o propoziție. Capacitatea de a recunoaște și de a produce corect sunetul “S” ajută copiii să își dezvolte fluxul și ritmul vorbirii, ceea ce duce la o comunicare mai fluentă și mai ușor de înțeles.

Prin recunoașterea și corectarea sunetului “S”, copiii își pot îmbunătăți abilitățile de comunicare și pronunție. Această dezvoltare poate contribui la creșterea încrederii și stimei de sine în ceea ce privește abilitățile lor de vorbire.

Aceaste fișe de lucru poate fi descărcată gratis.

Nu ai voie să modifici sau să editezi în niciun fel această fișă.

Nu ai voie să vinzi sau să comercializezi în niciun fel.

Ai voie să postezi pe un siteul școlii sau oriunde online, dacă indici sursa gogueducation.com

TE ROG SĂ REȚII CĂ ACESTA ESTE O DESCĂRCARE DIGITALĂ, NU SUNT INCLUSE MATERIALE PRINTATE!

CE VEI PRIMI
*1 fișier PDF (3 pagini). Nu ai voie să modifici sau să editezi în niciun fel.

Vezi magazinul TeachersPaysTeacher sau Etsy pentru alte fișe educative.

This digital product is available under a non-commercial license, ensuring that your use respects the creator’s rights. It’s an ethical choice for consumers who value artistic integrity and legal compliance.

Modification, editing, or alteration of the content is strictly prohibited.

Uploading or sharing on a school website or any online platform is expressly forbidden.

Resale, redistribution, or any form of transfer of the content to third parties is not permitted under any circumstances.

Explore our platform for a wider array of Romanian educational materials.

Alternatively, you might consider visiting TeachersPayTeachers.com or Etsy for additional resources, though please be aware that prices may vary on these sites due to additional fees.

You may also like…