Română

Cele mai frumoase cărți de Crăciun

By December 22, 2023December 27th, 2023No Comments

Există multe cărți minunate de Crăciun care au devenit clasice și iubite de cititori din întreaga lume.

“A Christmas Carol” de Charles Dickens

“Poveste de Crăciun” este o poveste clasică despre Ebenezer Scrooge și lecțiile de generozitate și compasiune pe care le învață în Ajunul Crăciunului.

“How the Grinch Stole Christmas!” de Dr. Seuss

“Cum a furat Grinch Craciunul” – o poveste despre Grinch, care încearcă să fure Crăciunul, dar în cele din urmă descoperă adevăratul sens al sărbătorii.

Findus at Christmas (Pettson får julbesök) de Sven Nordqvist.

“Pettson primește vizitatori de Crăciun”. Aceasta este o serie de cărți pentru copii scrise de Sven Nordqvist despre aventurile fermierului Pettson și ale motanului său Findus în timpul sărbătorilor de Crăciun.

“The Polar Express” de Chris Van Allsburg

“Expresul polar” – o poveste magică despre un copil care călătorește cu Trenul Polar Express către Polul Nord în Ajunul Crăciunului și descoperă spiritul Crăciunului.

“Little Santa Claus” (în germană, “Der kleine Weihnachtsmann”) de Anu Stohner

“Micul Mos Craciun”este o poveste pentru copii despre un mic Moș Crăciun care pornește într-o călătorie pentru a-și găsi renul dispărut în ajunul Crăciunului. Împreună cu alți prieteni fantastici, el întâlnește diverse provocări și învață lecții de generozitate și prietenie.

Această carte este apreciată pentru stilul său cald și pentru ilustrațiile adorabile create de Henrike Wilson. Dacă ai această carte, probabil ai parte de o poveste minunată și potrivită pentru sezonul festiv, care aduce bucurie și învățăminte pentru cei mici.

 “Llama Llama Holiday Drama” de Anna Dewdney

“Llama Llama și agitația sărbătorilor” face parte din seria populară “Llama Llama” și explorează experiențele amuzante și emoționante ale micuțului Llama în timpul sărbătorilor de iarnă.

“The Snowman” de Raymond Briggs

“Omul de zapada” – o carte ilustrată fără cuvinte care spune povestea unui băiat care creează un om de zăpadă care prinde viață în timpul nopții și îl duce într-o călătorie magică..

The Nutcracker and the Mouse King” (German: Nussknacker und Mausekönig) de E.T.A. Hoffmann 

“Spărgătorul de nuci și Regele Șoarecilor” – este o poveste clasică germană. Povestea a fost ulterior adaptată într-un balet celebru, compus de Piotr Ilici Ceaikovski în 1892, sub numele “The Nutcracker”. În această adaptare, libretul pentru balet a fost scris de Marius Petipa.

“The Gift of the Magi” de O. Henry

“Darul Magilor” – este o poveste clasică despre dragoste și sacrificiu în timpul sărbătorilor de iarnă.